Idrotta bekvämare på vintern

Träning på vintern är för många det bästa som finns, medan andra avskyr det. Har du tillgång till lokaler att utöva friidrott inomhus är det så klart bra. Men det finns också saker du kan göra för att göra utomhusträningen roligare. Du behöver inte övertyga dig själv om att du älskar snön eller att kylan är “frisk” när den egentligen är bitande – du behöver bara göra det bästa av situationen.

Till att börja med så är kläderna avgörande på vintern. Det är viktigt i vardagen, men ännu mer för träning utomhus. Välj kläder som är bekväma och som tillåter rörelse. Brukar du friidrotta i leggings på sommaren, så välj fodrade leggings till vintern. Fodrade leggings är varmare, men har i övrigt samma känsla som det du är van vid. Du hittar andra snygga och sköna kläder på Aim’ns hemsida – både för träning och till vardags.

Påminn dig själv om fördelarna med vintern

När kläderna är klara är det dags att se över fördelarna med vintern. För det första så reagerar kroppen annorlunda på vinterträning. Kroppen måste kämpa hårdare för att inte frysa. Luftvägarna kan också dra ihop sig när stor volym av kalluft andas in. Det gör att du kanske inte presterar lika bra, men du kan å andra sidan förbränna fler kalorier på mindre tid.

Sedan ska man inte glömma bort alla de fördelar som finns med att vara utomhus generellt, alltså både på vintern och sommaren. D-vitaminbrist på vintern är inte ovanligt, och att faktiskt ta vara på de få soltimmar vi har, kan göra enorm skillnad för ditt välmående.

Känn efter ordentligt

Det som finns som sagt fördelar med att träna på vintern, men när det kommer till kritan så måste du låta din kropp bestämma. Är det kallare än 15 minusgrader är det också många experter som avråder från att träna högintensivt utomhus. Det handlar om balans och att vara ärlig mot sig själv.