Klä dig rätt för friidrott

Att utöva friidrott är ett intresse som många delar. Vissa gör det för skojs skull och för att bli stark och uthållig. Andra gör det på en mer professionell nivå. Gemensamt för båda är att alla grenar kräver en god fysik och ett bra flås. Däremot kommer valet av kläder variera beroende på vilken nivå just du tränar.

Om du tränar friidrott för att det är roligt behöver du sällan bry dig om valet av kläder. Se till att du har sköna kläder som är enkla att röra sig i och att du har en bra jacka om det är kyligare ute. Du kan hitta mängder med jackor för barn online som lämpar sig lika bra för friidrotten som för vardagen i skolan och på lekplatsen. Varma och snygga jackor till barn ser till att barnet håller sig torrt, även om det är riktigt hård träning som utövas. Hos Kidsbrandstore hittar du dessutom jackor till barn från mycket kända och populära varumärken.

Kläder som sitter åt

När det kommer till friidrottskläder är det inte ovanligt att välja plagg som sitter åt. Det beror helt enkelt på att du som utövare ska ha lättare att röra dig i kläderna och inte bli begränsad av massa tyg som fladdrar kring ben eller armar. Kläderna är vanligtvis tillverkade i ett tåligt material som andas och som minskar risken för att din kropp kyls ner när du svettas.

Under de varmare månaderna är shorts vanligtvis att rekommendera. Det gäller både dig som tränar för skojs skull och för dig som tränar professionellt. Tittar vi t.ex. på hur det ser ut om man skulle tävla internationellt är det strikta regler som gäller. Alla deltagare måste ha en träningsdräkt som består av shorts och linne. Många veteraner väljer även att använda specifika träningsoveraller, men detta är ingen regel och således något man själv får välja.