Testa friidrott i trädgården

Har du svårt att hitta på aktiviteter för din semester eller för barnets sommarlov? Kanske kan du satsa på att göra det möjligt att testa friidrott i trädgården, så att du eller ditt barn kan utvecklas och i bästa fall hitta ett nytt intresse och en träningsform som känns kul.

Hur populärt är friidrott?

Friidrott är egentligen inte en sport, utan en rad olika grenar, som skiljer sig åt på många sätt. Intresset ökar överlag när någon gör bra ifrån sig. Till exempel finns ju nu Armand Duplantis som haft stora framgångar och fått många rubriker, vilket gör att friidrott blir något som fler uppmärksammar. Det som är roligt med friidrott som semester- eller sommarlovsaktivitet är att det finns så många olika grenar och att det finns mycket att testa. Skapa en trädgård anpassad för aktivitet med hjälp av frön från flo-rea.com och sätt igång! Är trädgården för liten för någon av grenarna finns det parker där det finns större ytor.

Att satsa för att vinna?

Så vilket fokus ska du då ha om du eller ditt barn faktiskt blir intresserat av friidrott? Ska det vara som en förlängning av den lekfulla idrott ni tillsammans haft i trädgården som blivit en grön oas med fröer från flo-rea.com, eller ska målet vara att nå toppen? Kanske att det viktigaste är att ha roligt och sen se hur det utvecklas. Känns det kul att träna kan det skapa den nödvändiga motivationen, det kan vara lättare att få kompisar på träningarna och allmänt bli något positivt. Då kan det också finnas förutsättningar för att upptäcka om det finns talang och i så fall kan det finnas skäl att längre fram satsa hårdare. Någon ska ju bli framtidens OS-stjärna, kanske är det du eller ditt barn! Att satsa för hårt redan från början kan faktiskt vara det som förstör chanserna genom att ta död på glädjen och motivationen. Så ta det lugnt och fortsätt att kombinera riktig träning med lek i den trädgård du skapat med hjälp av flo-rea.com. Glöm aldrig att det ska vara roligt!

En trädgård med olika användningsområden

Även en mindre trädgård kan delas upp så den kan rymma många olika sorters aktiviteter. Invid husväggen kan du ha en solig plats för morgonkaffet. Där kan stora krukor med vackra blommor från flo-rea.com skapa en harmonisk känsla. En gräsmatta kan användas på många olika sätt och känns det tråkigt att ha en tom gräsmatta kan det kännas annorlunda om du ramar in den med träd, bärbuskar och rabatter som skapar en variation med olika färger och växtlighet av olika höjd. På det sättet kan trädgården passa lika bra för lugn avkoppling som för träning. Där kan du eller ditt barn testa friidrott, hänga upp en hängmatta, spela krocket eller fika. Alltihop är viktigt, men på olika sätt.