Börja träna friidrott

Friidrott är en populär sport i Sverige, och vi har ett av de äldsta nationella förbunden i världen inom sporten, Svenska Friidrottsförbundet, som bildades år 1895. Att det varje år är många barn och ungdomar som vill börja träna friidrott beror sannolikt också på att Sverige har många framgångsrika friidrottare på elitnivå, som inspirerar den yngre generationen.

Det första steget för att börja träna friidrott är att kontakta sin lokala friidrottsförening. En vanlig ålder att börja träna friidrott är sju år, och många föreningar har en åldersbegränsning. Det kan också vara bra att tänka på att trycket på träningsplatserna ofta är högt, varför det kan vara så att ens barn får stå i kö under en period innan de kan tas in i föreningen.athletics-659465_960_720

Ett annat bra alternativ för att prova på sporten kan därför vara att under sommarlovet istället anmäla sig till en så kallad friidrottsskola, som brukar arrangeras på flera olika platser i hela Sverige. På det sättet kan man under en eller flera veckor prova på alla grenar inom friidrott, för att se om någon av dem passar och om man vill fortsätta träna friidrott i sin klubb.

En fördel med friidrott jämfört med många andra sporter är att den utövas utomhus, i alla fall under sommarmånaderna. Barnen kan på det sättet få gott om friskluft och sol. Om du som förälder också vill få ut så mycket sol som möjligt av sommaren, kan ett bra alternativ vara att bygga ett uterum på huset. På det sättet kan man förlänga sommaren, på samma sätt som friidrottare förlänger träningssäsongen genom att träna inomhus.